Billenlift | Brazilian Butt Lift

Billenlift | Brazilian Butt Lift

Brazilian Butt Lift of BBL is een van de meest gevraagde plastische chirurgie procedures en het is zeer belangrijk dat u alle informatie over de risico’s en voordelen. De bilvergroting is een verfijnde procedure die standaard liposuctie of ultrasone liposuctie combineert met de overdracht van het eigen vet van de patiënt uit andere delen van het lichaam naar de billen. Omdat het toegevoegde vetweefsel niet vreemd is, is er geen kans op afstoting, maar de vetcellen, overgebracht van een gebied naar een ander deel van hetzelfde lichaam, hebben ongeveer 70% kans op overleving.

Het is een vorm van cosmetische chirurgie net als bijvoorbeeld fillers.

Hoe werkt de (bbl-chirurgie) billenlift?

De billenlift wordt uitgevoerd onder algemene verdoving en duurt één tot twee uur. De procedure kan worden gericht op een enkel gebied op de billen of dijen, of kan worden uitgebreid tot het hele gebied. In sommige gevallen kan de billenlift worden gecombineerd met liposuctie om overtollig vet over een groter gebied te verwijderen en de te liften huid vrij te maken.

Gewoonlijk verwijdert uw chirurg weefsel op de overgang van onderrug en bil. Dit maakt een verhoging van het weefsel en een nieuwe vorm van de billen, heupen en de onderrug mogelijk. Bilspiercorrectie kan ook worden uitgevoerd in combinatie met liposuctie van de heupen. Het verwijderde vet wordt dan overgebracht naar de bilpartij. Dit is ideaal voor patiënten met plattere billen en kan hun jeugdige rondingen herstellen.

Er zijn vier verschillende bil-lift technieken:

Bovenbillift – de meest invasieve operatie methode waarbij een incisie wordt gemaakt aan de bovenkant van de billen, het overtollige onderliggende weefsel wordt verwijderd en de bil wordt verplaatst om het uiterlijk en de contouren te verbeteren. Deze procedure kan een lang litteken aan de bovenkant van de billen achterlaten, maar is een zeer effectief middel om de billen te liften.

Onderbillift – een geschikte optie als u slechts een matige verzakking heeft. Er wordt een incisie gemaakt in de onderbil waar zich een natuurlijke plooi in de bilplooi bevindt. Het overtollige weefsel wordt aan de onderkant van de bilnaad verwijderd, wat resulteert in een minder zichtbaar litteken, verborgen in de natuurlijke plooilijn.

Vlinderbillift – deze procedure dankt haar naam aan de vorm van de incisie die begint bij de centrale plooi en verder omhoog en naar buiten loopt als de vleugels van een vlinder. Deze methode is effectief voor het strakker maken van de huid, maar minder effectief voor het verplaatsen of liften van de billen.

Laterale bilverlichting – ook geschikt voor matige bilverzakking is een laterale benadering van de bilverlichting. Er wordt een incisie gemaakt in de buitenkant van elke bil en dit is een goede keuze voor mensen die geen dramatische verzakking of grote hoeveelheden overtollig vet en huid hebben en die zo min mogelijk littekens willen.

Wat zijn de voordelen van een (BBL Chirurgie) Billen Lift?

De voordelen van een Billenlift zijn zowel cosmetisch als psychologisch, en omvatten:

Billenlift
  • Stevigere, slankere billen en bovenbenen.
  • Mooiere billen en bovenbenen
  • Vernieuwd figuur en contouren van het onderlichaam
  • Meer elasticiteit van de billenhuid
  • Minder “uitgezakte” billen
  • Mogelijkheid om strakker gesneden kleding/zwemkleding te dragen
  • Verbeterd gevoel van emotioneel welzijn
  • Wat zijn enkele van de belangrijkste esthetische overwegingen voor uw chirurg?
  • Twee belangrijke overwegingen zijn symmetrie en littekens.

Wie is de ideale kandidaat voor BBL-chirurgie?

Zoals bij elke andere cosmetische ingreep is het essentieel dat u in goede gezondheid verkeert, en uw chirurg kan u vragen bepaalde medicijnen te staken die het risico op bloedingen of stolling kunnen verhogen. U moet enkele gebieden van overtollig vet hebben, dat kan worden geoogst en geïnjecteerd in de billen. Voor en na de operatie, om uw eigen vetafzetting te behouden, is het raadzaam om geen dieet te volgen, en ook intensieve oefeningen om uw vet te verbranden, moeten gedurende deze tijd worden vermeden.

Hoe lang duurt het herstel na deze procedure?

De procedure kan worden gepland als een daggeval, of u kunt een verblijf van 1 nacht nodig hebben. Over het algemeen kunt u na 2 weken weer aan het werk, u moet gedurende 4 weken een drukverband dragen en, heel belangrijk, u moet zoveel mogelijk vermijden om op uw billen te zitten gedurende ongeveer 3 weken.

www.xavierclinics.nl