Auto kopen: 6 dingen die je moet vermijden bij het kopen van een tweedehands auto

Wil je een auto kopen? Het kopen van een gebruikte auto kan een slimme investering zijn als je een vervangend voertuig nodig hebt. Terwijl nieuwe auto aankopen hebben de neiging om te stijgen met een stijgende economie, kan gebruikte auto’s bieden een geweldig alternatief, zolang je weet hoe om te winkelen voor een. Het is ook zeker belangrijk dat jij achter het stuur, dus misschien is het slim om een rijbewijskeuring te laten doen. Wij hebben wat tips verzameld die je moet vermijden bij het kopen van een tweedehands auto


Winkelen op basis van maandelijkse betalingen alleen

Auto kopen

U kunt op lange termijn veel besparen als u genoeg geld hebt om uw gebruikte auto rechtstreeks te kopen. Als u niet in deze categorie valt, moet u een budget opstellen en bepalen hoeveel u zich kunt veroorloven.

Een goedkopere manier om aan een tweedehands auto te komen is er een te leasen. En ja, je kunt een gebruikte auto leasen. Maar niet alle dealers bieden leasing aan en er zijn bepaalde voorwaarden. Volgens Edmunds moet de auto gecertificeerd tweedehands zijn, moet de kilometerstand onder de 48.000 mijl liggen en moet het voertuig minder dan vier jaar oud zijn.

Afzien van een proefrit

Maar liefst 18% van de kopers van tweedehands auto’s maakt geen proefrit alvorens tot aankoop over te gaan. Aan de andere kant maken kopers van nieuwe auto’s die voor het eerst een auto kopen gemiddeld zeven proefritten voordat ze tot aankoop overgaan.

Als je het product dat je koopt niet test, loop je het risico dat je spijt krijgt van je aankoop. In het geval van tweedehands auto’s is het noodzakelijk om een paar proefritten te maken voordat u een aankoopbeslissing neemt. Dit beschermt tegen kopers wroeging en zorgt er ook voor dat de auto goed rijdt.

De auto niet laten nakijken door een monteur

Hoewel veel mensen een proefrit maken in auto’s voordat ze tot aankoop overgaan, laten weinigen gebruikte auto’s controleren door monteurs voordat ze de deal sluiten. Zelfs als u zelf voor de keuring moet betalen, kan het u op de lange termijn veel geld besparen.

Het is echter mogelijk om de verkoper voor de keuring te laten betalen. Als de verkoper een autodealer is, is de kans groot dat het al een bod is, maar zorg ervoor dat het zo is. Als het een particuliere verkoper is, zullen ze waarschijnlijk niet bieden, dus het is belangrijk om te vragen.

Persoonlijk onderhandelen

Als u een gebruikte auto koopt bij een dealer, zal het belangrijkste doel van de verkoper zijn om u naar de dealer te krijgen. Als je eenmaal op het terrein van de dealer, bent u veel meer kans om te vertrekken met de auto die u geïnteresseerd bent in het is een gemakkelijkere verkoop voor de verkoper.

Om dit tegen te gaan, moet u ervoor zorgen dat u thuis al uw onderzoek en vergelijkingen hebt gedaan, en proberen te onderhandelen via de telefoon of per e-mail. Het is veel gemakkelijker om weg te lopen als de auto er niet staat, wat u de overhand geeft in de onderhandelingen.

Als u een gebruikte auto kopen van een particuliere verkoper, is de kans groot dat de verkoper geen professionele verkoper is. Door aan de telefoon een paar statistieken over tweedehands auto’s te noemen, kun je de overhand krijgen voordat je de auto persoonlijk hebt gezien.

Kopen op basis van uiterlijk

Voordat u begint met het zoeken naar een auto, online of face-to-face, is het belangrijk om te beoordelen wat u precies nodig hebt van uw auto. Als u op zoek bent naar een woon-werk auto, verspil uw tijd niet aan het kijken naar vrachtwagens. Als u op zoek bent naar een auto die een aanhangwagen kan trekken, neem dan niet de moeite om naar sportwagens te kijken.

 Door eerst te begrijpen wat uw behoeften zijn, beperkt u het risico dat u een impulsaankoop doet op basis van wat u wilt in plaats van wat u nodig hebt.

Geen historisch rapport

Naast het maken van een proefrit en het laten inspecteren van de auto door een monteur, is het belangrijk om een historisch rapport op te vragen. Met een historisch rapport is het mogelijk om eerdere ongelukken, problemen met de auto en het aantal vorige eigenaren te controleren.