Filler behandeling

Fillers zijn injecties die rimpels opvullen en lijnen in het gezicht gladstrijken. Er zijn verschillende soorten fillers. Zorgverleners injecteren meestal fillers in de gebieden rond uw ogen, mond en neus. Deze gebruikelijke cosmetische procedure levert meestal meteen resultaat op en kan maanden of jaren duren.

Wat zijn fillers?

Injecties met fillers zijn een soort niet-chirurgische cosmetische ingreep. fillers vullen rimpels op, maken lijnen glad en geven uw gezicht weer volume. Uw zorgverlener injecteert deze stoffen net onder uw huid.

Mensen kiezen voor een filler behandeling om hun gelaatstrekken te verbeteren of een jeugdiger uiterlijk te krijgen. Deze electieve behandeling duurt meestal minder dan een half uur en de hersteltijd is minimaal. De resultaten zijn meteen zichtbaar en duren maanden tot jaren, afhankelijk van het type filler en de locatie. Fillers: Den Haag en omstreken? Laat dan uw fillers zetten bij beauty clinic global

Filler behandeling

Er zijn verschillende soorten huidfillers. Uw arts zal de mogelijkheden met u bespreken. Zoals bij elke cosmetische ingreep zijn er risico’s, zoals infectie, bloedingen en blauwe plekken. Ziektekostenverzekeringen dekken over het algemeen geen electieve cosmetische procedures zoals injecties met fillers.

Wat gebeurt er voor een filler behandeling ?

Voordat u fillers krijgt, heeft u een consult met uw zorgverlener. Misschien wilt u naar een dermatoloog, een zorgverlener die gespecialiseerd is in huidverzorging. Zij zullen uw gezicht onderzoeken en vragen naar uw doelen en welke gebieden u wilt verbeteren.

Ze kunnen uw gezicht markeren met een pen of stift om aan te geven waar de injecties zullen komen. Er kunnen ook foto’s van uw gezicht worden gemaakt. Uw arts zal u een specifiek type filler of fillers aanbevelen en de mogelijke bijwerkingen en hersteltijd bespreken.

Tijdens dit consult zal uw arts ook naar uw medische voorgeschiedenis vragen. Het is belangrijk dat u vertelt of u medicijnen gebruikt, omdat sommige medicijnen het risico op complicaties na het aanbrengen van filler kunnen vergroten. Vertel uw arts of u:

 • Allergieën.
 • Voorgeschiedenis van blauwe plekken of bloedingen na soortgelijke procedures.
 • Neurologische problemen.
 • Huidaandoeningen.

Wat gebeurt er tijdens een filler behandeling?

U kunt fillers krijgen in het kantoor van uw zorgverlener. Sommige mensen kiezen ervoor om fillers in een medical spa (ook wel medspa of medispa genoemd) te krijgen. Dit is een medische kliniek die cosmetische ingrepen uitvoert in een spa-achtige omgeving. Uw zorgverlener reinigt uw huid en brengt eventueel een lotion of crème met verdoving aan. Het verdovingsmiddel verdooft het gebied zodat de behandeling comfortabeler is.

Met een dunne naald injecteert uw arts kleine hoeveelheden filler onder uw huid. De naald knijpt of prikt, maar de meeste mensen ervaren weinig pijn tijdens deze injecties. Uw arts kan de filler op verschillende plaatsen inspuiten. Het hele proces kan een paar minuten tot een uur duren.

Wat gebeurt er na een filler behandeling?

Na de injecties met fillers zal uw arts uw huid reinigen. Hij kan u een ijspakking geven om de pijn en zwelling te verlichten. Na de injecties kunt u blauwe plekken, zwelling of ongemak hebben. Meestal zijn deze bijwerkingen mild en verdwijnen ze na een paar dagen. Veel mensen zien direct resultaat na de injecties. Maar de resultaten zijn bij iedereen anders. Hoe lang het duurt voordat u resultaten ziet (en hoe lang ze aanhouden) hangt af van verschillende factoren, waaronder het type filler behandeling dat u heeft ondergaan.

Waarom worden huidfillers  gebruikt?

Naarmate u ouder wordt, begint uw lichaam collageen te verliezen. Collageen is een belangrijke stof die overal in uw lichaam voorkomt, onder andere in uw huid, spieren, botten en bindweefsel. Een verminderde hoeveelheid collageen in uw huid veroorzaakt huidverslapping (loslaten) en volumeverlies. De huid wordt dunner, verliest zijn elasticiteit en begint te verslappen.

U kunt kiezen voor een filler behandeling om:

 • Volume toe te voegen aan verslapte huid.
 • Uw gelaatstrekken symmetrischer te maken.
 • Lippen en wangen op te vullen.
 • Rimpels en plooien in uw gezicht glad te strijken.

Sommige medicijnen die worden voorgeschreven om medische aandoeningen zoals HIV en AIDS te behandelen, kunnen een dun gezicht veroorzaken. Sommige mensen kiezen voor filler om hun gezicht weer volume te geven nadat ze deze medicijnen hebben ingenomen.

Filler laten zetten
Filler

Wat zijn de voordelen van filler behandeling?

Veel mensen zien meteen resultaat van fillers. De injecties duren meestal minder dan een uur, en u kunt ze in het kantoor van uw zorgverlener krijgen. Omdat het een niet-chirurgische behandeling is, is de hersteltijd minimaal.

Afhankelijk van het type filler kunnen de resultaten maanden of zelfs jaren aanhouden. Sommige fillers werken meer dan twee jaar. fillers zijn doorgaans ook goedkoper dan plastische chirurgische ingrepen.

Wat zijn de risico’s of complicaties van fillers?

Ernstige complicaties zijn zeldzaam en sommige bijwerkingen zijn slechts tijdelijk. Maar zoals bij elke cosmetische ingreep zijn er risico’s. Deze omvatten:

 • Asymmetrisch uiterlijk.
 • Bloedingen, blauwe plekken, roodheid, pijn en zwelling.
 • Schade aan uw huid, wat littekens kan veroorzaken.
 • Infectie, die in ernstige gevallen kan leiden tot necrose (afsterven van de geïnfecteerde huid).
 • Knobbels of bulten onder uw huid.
 • Gevoelloosheid.
 • Puistjes die op acne lijken.
 • Uitslag en jeuk.

In zeldzame gevallen hebben mensen problemen met hun gezichtsvermogen na injecties met filler. Als u problemen heeft met uw gezichtsvermogen, samen met zwakte, ongemak of pijn aan één kant van uw lichaam, roep dan onmiddellijk medische hulp in. Wilt u een filler behandeling laten doen bezoek dan: https://beautyclinic.global/behandelingen/fillers/den-haag/