Hoe geef je jezelf thuis pedicure?

Een thuis pedicure, als je tootsies betere dagen hebben gekend, maar je niet binnen afzienbare tijd naar een nagelstudio kunt gaan, hoef je niet 24/7 sokken aan te houden of af te zien van stijlvolle sandalen als het weer warmer wordt. Een thuis pedicure is perfect om jezelf even lekker te kunnen verwennen.

Zolang je een handvol hulpmiddelen hebt, is het relatief eenvoudig om thuis een pedicure te doen. Op zijn minst wil je een nagelknipper, een vijl, een basislaag, een toplaag en een mooie, verende nagellak bij de hand hebben. Andere benodigdheden, zoals een voetenbad, nagelriemolie en een voetvijl om eelt te verwijderen zijn optioneel, maar wel handig om te hebben. Zonder kun je nog steeds een langdurige, professionele pedicure krijgen, maar deze extra artikelen maken de schoonheidsbehandeling therapeutischer en zorgen voor een beter resultaat.

Stap 1 thuis pedicure: Verwijder oude nagellak.

thuis pedicure

Verwijder achtergebleven nagellak met een katoenen rondje en nagellakremover. (Niet-aceton is zachter, maar met aceton krijg je hardnekkige nagellak, zoals die met vervelende glitters, gemakkelijker weg). Als je geen katoenen rondjes hebt, kun je papieren handdoekjes gebruiken, maar dit materiaal is niet zo schurend, dus het verwijderen zal wat meer ellebogenwerk vergen.

Stap 2 thuis pedicure: Week je voeten.

Als je een voetenbad hebt, is dit een goed moment om het tevoorschijn te halen. Anders kun je je bad vullen en op de rand gaan zitten.

Vul je bak met warm water en een badmiddel-Epsom zout is een goede keuze, vooral voor pijnlijke voeten-en dompel je voeten onder. Laat je voeten vijf tot tien minuten zitten om je nagelriemen te verzachten, en droog ze dan één voor één af. Als je nagelriemverwijderaar in huis hebt, kun je die rond de nagelriemen en op de hielen aanbrengen om ruwe voeten glad te maken en eelt te verwijderen.

thuis pedicure

Stap 3 thuis pedicure: Trim en vijl je nagels.

Begin met het knippen van de nagels. Maak je geen zorgen over het perfectioneren van de randen. Pak vervolgens je vijl om de nagels te verzachten en in vorm te brengen.

Als je hielen of tenen een beetje ruw aanvoelen, gebruik dan een voetvijl of een puimsteen om de huid en eventueel eelt zachtjes glad te maken.

thuis pedicure

Stap 4 thuis pedicure: Geef jezelf een kleine massage.

Nu komt het beste gedeelte: Zodra beide voeten droog en behandeld zijn, breng je op elke voet een dot vochtinbrengende crème voor de droge huid aan. Masseer je voeten en tenen een paar minuten – of zo lang als je wilt! Bonuspunten als je een elektrisch voetmassageapparaat hebt (sla in dat geval de lotion over!) of een partner die je kan helpen met een langere thuismassage.

Stap 5 thuis pedicure: Bereid je tenen voor.

Gebruik een wattenschijfje om overtollig vet te verwijderen, zodat de nagellak langer blijft zitten. Teenseparators zijn het handigst, maar er is een oplossing als je die niet hebt: Pak gewoon een stuk papieren handdoek en draai er een touw van en weef het door je tenen.

thuis pedicure

Stap 6 thuis pedicure: Breng de nagellak aan.

Zodra de basislaag is opgedroogd, breng je een dun laagje van de kleur van je keuze aan. Laat drogen en breng dan een tweede dunne laag aan.

Als je moeite hebt met het schilderen van kleine tenen, probeer ze dan meer uit elkaar te halen om een beter gezichtspunt te krijgen. Minder nagellak op de kwast doen kan ook helpen om de boel netjes te houden.