Jezelf thuis verwennen

Verwennen is jezelf verwennen en kan allerlei vormen aannemen. Hoe jij jezelf verwent kan anders zijn dan de ander, maar waar je zeker van kunt zijn is dat verwennen een vorm van zelfzorg is die een positieve invloed kan hebben op je mentale, emotionele en fysieke gezondheid en je algehele welzijn kan verbeteren.

De voordelen van verwennerij:

Geestelijke gezondheid

Verwennerij biedt u een pauze van de stress in uw leven. Als je gestrest bent op je werk of thuis, geeft een verwensessie thuis je de tijd om je af te schakelen en je te concentreren op jezelf.

Door tijd vrij te maken om jezelf te verwennen, geef je jezelf de kans om aan de realiteit te ontsnappen. Dit bevordert de ontspanning en helpt je om je op te laden of te verjongen, zodat je je stress vanuit een verfrist standpunt kunt aanpakken.

Verwennerij biedt je de gelegenheid om alleen te zijn met je gedachten en zelfreflectie zonder afleiding. Daarentegen kun je deze tijd gebruiken om je aandacht af te leiden van je verwennerij, zodat je wat respijt hebt van alle zorgen die in je hoofd opkomen.

verwennen

Emotionele gezondheid

Tijd nemen om jezelf te verwennen kan je eraan herinneren dat jij ook belangrijk bent. Het kan jezelf en anderen eraan herinneren dat je waardevol bent en het kan ook je gevoel van eigenwaarde vergroten. Jezelf verzorgen kan gevoelens oproepen van tevredenheid over jezelf en je leven, en dit wordt dan doorgegeven aan anderen en beïnvloedt hoe zij jou zien.

Als je je op je best voelt, kun je anderen volledig en positief voeden, inspireren en verzorgen. Het is grappig hoe het opzettelijk een paar uur per week op de eerste plaats zetten van jezelf je beter maakt in al je rollen, van ouder en partner tot vriend en collega.

verwennen

Fysieke gezondheid

Zoals eerder gezegd hebben verschillende mensen verschillende ideeën over welke vorm verwennerij aanneemt. Lichaamsbeweging kan bijvoorbeeld jouw idee van verwennerij zijn. Als dat het geval is, dan kan het een positief effect hebben op je lichamelijke gezondheid. Het is belangrijk op te merken dat verwennerij een ontspanningstoestand bij een persoon oproept, en dit kan iemands lichamelijke gezondheid op de volgende manieren beïnvloeden:

Vertraagde hartslag

Lagere bloeddruk

Verbeterde spijsvertering

Verminderde activiteit van stresshormonen

Minder vermoeidheid

Minder spierspanning en chronische pijn

Nu we hebben gekeken naar de vele voordelen die verwennerij heeft voor je mentale, emotionele en fysieke gezondheid, er zijn verschillende manieren waarop je jezelf kunt verwennen in het comfort van je eigen huis. Bijvoorbeeld het jezelf geven om een thuis pedicure te geven. Of het schrijven in een journal.