Je huis pimpen met stukadoor werk

Je huis pimpen met stukadoor werk


Wat is gips?

Pleister is een bouwmateriaal dat gebruikt wordt door om stukadoor werk te verrichten. Vroeger gebruikten bouwers het al sinds de oude Egyptenaren gebruiken om muren en plafonds te bedekken. Oude bouwers gebruikten kleipleister en kalkpleister om de buitenmuren van hun monumenten en tempels te beschermen. Later gebruikten arbeiders portland cement pleister om de muren van laat-negentiende-eeuwse huizen te bedekken. Het wordt tegenwoordig ook weer gebruikt om je huis een update te geven. Je hebt verschillende soorten manieren waarop je het kan doen, of laten doen het stucwerk want het zelf doen geeft natuurlijk niet zo veel garantie dat het goed er uit gaat komen dan het laten doen door een ervaren stucadoor

Het kan helemaal DIY: stukadoor werk

Modern pleisterwerk is verkrijgbaar in twee basistypen: gipsplaat en nat pleisterwerk. Nat pleisterwerk, ook bekend als gips van Parijs, begint als een poeder dat klei, zand, cement, kalk of gips bevat. U kunt water aan dit gipspoeder toevoegen en het mengen tot u een slurry of een dikke pasta krijgt die u met een troffel op de muren kunt aanbrengen. U kunt pleisterwerk verwarren met stucwerk, aangezien deze materialen dezelfde ingrediënten bevatten; pleisterwerk resulteert echter in een glad oppervlak wanneer u het op muren aanbrengt om onvolkomenheden te bedekken, terwijl stucwerk een sierpleister is dat een rustieke esthetiek creëert.

Gips vs. gipsplaten: 3 verschillen tussen de materialen

Overweeg de verschillen tussen gips en gipsplaten voordat u een bouwmateriaal voor uw volgende DIY home improvement project kiest.

1. Gips

stukadoor werk

Gipsplaten installatie vereist minder vaardigheid en tijd als je het vergelijk met een gibsplaat. Na de Tweede Wereldoorlog, bouwers vervangen gipswerk met gipsplaat om te voldoen aan hogere eisen voor huisvesting en hun arbeidskosten te verlagen. Arbeiders kunnen nu een hele muur bedekken zonder het tijdrovende, arbeidsintensieve lat- en pleisterproces dat oudere woningbouw vereiste.

2. Gips heeft een betere energie-efficiëntie dan gipsplaat.

Gipswanden zijn dikker dan standaard gipswanden, wat betekent dat ze een huis kunnen voorzien van betere isolatie en temperatuurregeling. Deze dikte kan ook huiseigenaren in staat stellen om de geluidsisolatie of brandwerende afwerking van de binnenmuurconstructie van een huis te verbeteren.

stukadoor werk

3. Hoogwaardige gipswanden zijn harder en duurzamer dan gipsplaat.

stukadoor werk

U kunt een punaise gebruiken om erachter te komen welk materiaal de muren in een oud huis bedekt, omdat een punaise veel gemakkelijker door gipsplaat zal dringen dan door gips. Aangezien gips heeft meer treksterkte en een meer duurzame afwerking, kan een architect of ingenieur van plan om gips te gebruiken om de stabiliteit en de veiligheid van een structuur te verbeteren. U kunt ook fineerpleister gebruiken of extra lagen pleister op beschadigde muren aanbrengen voordat u ze opnieuw schildert.

Klaar om uw ruimte een chique update te geven? Een goed ge-update huis kan je echt het gevoel geven dat je helemaal tot rust kan komen in je eigen huis. Daar kan je dan ook voor zorgen dat je helemaal de ruimte weer naar je zelf kan maken. Je kan ook je muren laten doen door een stucadoor. https://www.stuc-concurrent.nl/