Top 5 redenen waarom elektrische voertuigen de toekomst van het autorijden zijn in 2022

De wereldwijde markt voor elektrische voertuigen (EV) groeit voortdurend met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 21,7 procent. Verwacht wordt dat de markt zal groeien van 8,1 miljoen eenheden tot 39,21 miljoen eenheden in 2030. Deze exponentiële groei wordt aangedreven door verschillende factoren, waaronder bezorgdheid over vervuiling. Misschien kan dit artikel je meer helpen als je bijvoorbeeld een nieuwe auto wilt kopen.

Regeringen over de hele wereld moedigen de EV-industrie aan door middel van subsidies en regelgeving, en de consumenten eisen woon-werkverkeer met een lage uitstoot in plaats van de door fossiele brandstoffen aangedreven voertuigen, die onze planeet in gevaar brengen.

Elektrische voertuigen

Toen de eerste EV’s werden geproduceerd/geïntroduceerd, zorgden de zeer hoge initiële kosten, de geringe actieradius van de batterijen, de lage snelheid en de veel geringere aandacht voor het milieu ervoor dat de industrie niet van de grond kwam. De laatste 10 jaar echter was er universele belangstelling van fabrikanten van originele onderdelen (OEM’s), klanten en regeringen, waardoor enorme investeringen werden gedaan in de productie van EV en batterijtechnologie, met als resultaat dat miljoenen voertuigen werden verkocht in verschillende landen.

Alle grote mondiale en Indiase OEM’s hebben in EV’s geïnvesteerd en deze gelanceerd, en een groot aantal nieuwe OEM’s heeft enorme investeringen aangetrokken en zeer succesvolle modellen gelanceerd, waardoor de vraag naar EV’s is toegenomen en er dus ook eenhoorns zijn ontstaan.

Tesla is een van de meest succesvolle EV-bedrijven en -merken ter wereld, maar ook anderen, zoals Mercedes Benz, Tata, MG, GM, Audi, Hyundai, Nissan, BMW en Renault hebben EV op de markt gebracht, waarna op verschillende markten vraag is. 

Het lijdt geen twijfel dat EV de toekomst zijn van autorijden en mobiliteit, en hoewel in de batterij chemie nieuwere materialen kunnen worden gebruikt en er voortdurend innovaties zullen plaatsvinden, is de trend om de volgende redenen onomkeerbaar:

Aanzienlijke kostenbesparingen op gebruik en onderhoud:

Elektrische voertuigen

Loop- en onderhoudskosten vormen een belangrijk deel van de eigendomskosten van elk voertuig, en het is nu duidelijk dat kopers van EV’s veel minder uitgeven aan brandstof/energie en onderhoud, omdat EV’s minder bewegende onderdelen hebben dan een benzinemotor, waardoor ze gemakkelijker te onderhouden zijn. 

EV’s hebben heel weinig onderdelen die stuk kunnen gaan of gerepareerd of vervangen moeten worden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het verversen van de motorolie, waardoor elektrische auto’s gemakkelijker en goedkoper te onderhouden zijn. 

Aangezien olie een dominante energiebron is, veroorzaakt het transport een hele reeks problemen. Maar een elektrisch voertuig biedt een schone en betere manier van vervoer voor iedereen. De toename van het aantal elektrische voertuigen op de weg zal de vraag naar miljoenen vaten olie in de toekomst verminderen. 

Milieuvriendelijke besparingen op CO2-uitstoot

Door over te schakelen op elektrische mobiliteit kan India tegen 2030 bijna een giga ton kooldioxide-uitstoot besparen. Elke elektrische auto op de weg helpt de schadelijke luchtvervuiling voor de komende generaties te verminderen. De hele wereld vecht tegen de opwarming van de aarde en drastische klimaatverandering, waardoor conflicten en politieke spanningen tussen landen toenemen. Autokopers zijn bereid hun steentje bij te dragen aan het milieu door over te stappen op EV’s, die geen uitlaatgassen uitstoten, en die uiteindelijk ons milieu zullen helpen te redden van smog en klimaatverandering. 

Dit is een geweldig initiatief om de ecologische schade te beperken en de volksgezondheid te verbeteren. De geringere uitstoot van schadelijke stoffen zal leiden tot een betere luchtkwaliteit en dus tot minder gezondheidsproblemen.

Ongelooflijke rijervaring door minder vermoeidheid/stress tijdens het rijden

Minder lawaai is een ander bijkomend voordeel van een elektrische auto. De elektrische motoren zijn zeer stil in vergelijking met verbrandingsmotoren en hun uitlaatsystemen. Verschillende studies tonen aan dat autogeluid veel negatieve gevolgen kan hebben, zoals verhoogde angst, depressie, hoge bloeddruk, hartziekten, beroerte, enzovoort. De geluidsoverlast kan ook het risico op ernstige depressieve symptomen bij mensen verhogen. 

Elektrische voertuigen hebben geen versnellingen, wat zorgt voor een uitstekende rijervaring zonder ingewikkelde bediening. Gewoon gas geven, remmen en sturen en genieten van een rustige, comfortabele, veilige en geruisloze rit. 

Gemakkelijk opladen 

Elektrische voertuigen zijn afhankelijk van elektriciteit om hun batterijen op te laden in plaats van fossiele brandstoffen zoals benzine of diesel. Nu er meer laadstations voor EV’s komen, wordt het voor de gebruikers gemakkelijker om de accu’s op te laden in een nabijgelegen station dan om in een lange rij te wachten bij CNG-stations of benzinepompen. De eigenaars van EV’s kunnen er ook voor kiezen om de batterijen thuis op te laden met laadapparatuur.

https://www.connectedkerb.com/nl/