6 effecten van hard water

Heb je ooit gehoord van hard water? Wat is hard water en wat doet het? Hard water is de term die gebruikt wordt voor water dat verbindingen van calcium en magnesium bevat. Deze mineralen veroorzaken een aantal problemen, die de kwaliteit van uw leven en de gezondheid van uw sanitair systeem negatief kunnen beïnvloeden. Gelukkig zijn er wel verschillende manieren dat je geholpen kan worden, door bijvoorbeeld winkels zoals www.aquaathome.nl/

Hieronder vindt u vijf manieren waarop hard water u en uw huis beïnvloedt.

1. Aanslag op sanitair en toestellen

De calcium- en magnesium moleculen in hard water veroorzaken kalkaanslag (een opeenhoping van chemicaliën). Niet alleen op uw kranen en douchekop, maar dit kan ook  gebeuren in leidingen, kranen en apparaten, zoals vaatwassers, wasmachines en koffiezetapparaten. Deze aanslag is niet alleen lelijk, maar deze kalkaanslag zal vaak bijdragen tot een verlies aan efficiëntie en vroegtijdige defecten aan apparaten. Ook kan ook een vieze smaak aan uw water geven.

2. Droge huid en haar

Hard water kan leiden tot een droge huid en droog haar. Door het teveel aan calcium en magnesium in het water kan een douche na het stappen een droge huid en slijmerig haar achterlaten. Dit komt doordat, het voelt misschien alsof je de zeep wegspoelt, maar hard water verwijdert de zeep niet van je lichaam. Hierdoor blijft de zeep achter en absorbeert de natuurlijke vochtigheid en oliën van je huid.

3. Zepen en detergenten

Hard water reageert negatief op zepen en detergenten. In plaats van een rijk en schuimend schuim te creëren, vormt het een krullende substantie. Er is meer zeep en wasmiddel nodig om de negatieve effecten van hard water te overwinnen.

4. Kleding en stoffen

Hard water heeft ook gevolgen voor uw wasmachine. Merk je dat je de kleuren van uw kleren vervagen wanneer u ze wast en droogt? Hard water verwijdert de kleur van uw kleding veel sneller dan behandeld water. Uw kleren en beddengoed kunnen zelfs kriebelig aanvoelen door de extra minerale stoffen. Dezelfde moleculen die uw sanitair en apparaten beschadigen, komen in uw kleding terecht, wat schadelijk is voor het kleding materiaal.

5. Een stijging van de waterrekening

Als calcium en magnesium zich ophopen in uw leidingen, moet uw sanitair systeem harder werken om het water door te laten stromen. Dit kan leiden tot een aantal problemen, waaronder lekken en gebarsten leidingen. Zelfs de kleinste lekken kunnen leiden tot liters waterverlies in de loop van een jaar, wat bijdraagt tot hogere waterrekeningen.

6. Lelijk vaatwerk

Heeft u ooit witte vlekken opgemerkt op uw vaatwerk en glaswerk wanneer u het uit de vaatwasser haalt? Dit wordt veroorzaakt door hard water, en geeft u vaak het gevoel dat u uw vaatwerk opnieuw moet afwassen. De echte oplossing is om een waterontharder in uw sanitair systeem te integreren.

Wil jij nou van dit lelijke kalk af? Neem dan een kijkje op https://www.aquaathome.nl/