De beautytrends van 2023

2022 was een druk beautyjaar. Na de laatste lockdown en het loslaten van verplichte mondkapjes, konden we eindelijk weer flink aan de slag met lipsticks en andere make-up. En de beautytrends van 2023? We hebben de belangrijkste op het gebied van huid, haar en make-up voor je op een rij gezet.

Misschien iets om in je achterhoofd te houden, hard om te lachen of om direct in je make-upkit te duiken en uit te proberen: de beautytrends voor 2023 bieden voor iedereen wat wils.

skincare

Bouwen aan je huidbarrière

Het belang van een gezonde en sterke huidbarrière dringt steeds meer door. Zachte en voedende formules zijn in opkomst, omdat ze de barrière weer herstellen als die is verzwakt door het gebruik van te veel exfolianten en scrubs. Less is more: niet meer elke dag exfoliëren en meer afwisselen tussen ‘zachte’ en ‘actieve’ formules. Met ingrediënten zoals ceramides, peptides en probiotica bouw je aan een gezonde huidbarrière, met deze producten bijvoorbeeld:

Duurzame skincare

De meeste consumenten worden zich steeds meer bewust van hun persoonlijke effect op het milieu. De vraag naar hervulbare, herbruikbare en navulverpakkingen neemt toe, en dat zal in 2023 alleen maar meer worden. En in dit geval is ‘meer’ alleen maar goed: van parfums tot lipsticks tot huidverzorging, de beautyindustrie introduceert steeds meer hervulbare verpakkingen en neemt verantwoordelijkheid voor haar ecologische voetafdruk. Bij Xavier Clinics cosmetische kliniek amsterdam kun je de beste botox krijgen voor de beste resultaten.

Duurzame skincare
shampoo

Gezond haar

De sleutel tot gezond haar begint bij je hoofdhuid. Omdat de hoofdhuid huid is, kan het van tijd tot tijd wat meer gerichte verzorging nodig hebben. Voedende behandelingen voor een droge hoofdhuid, hoofdhuidmassages met speciale borstels en detoxbehandelingen zie je niet alleen in de salons, maar ook voor thuisgebruik. Ook in opkomst: je haar behandelen met huidverzorgingsingrediënten zoals hyaluronzuur, squalaan, niacinamide en glycerine, want net als een huidtype heb je ook een eigen haartype. Het kan van belang zijn om uit te zoeken welke producten en ingrediënten het beste voor jouw haartype werken

Donkere tinten

De trendkleur koper blijft dit jaar populair, het blijkt namelijk veelzijdiger dan gedacht. Er zijn verschillende toonopties mogelijk die bijna elke huidskleur aanvullen, dus er is een optie voor iedereen, ook als je al jaren koelblond bent. Als voortzetting van koper en burned orange worden in 2023 ook kastanjebruine en diepe donkerbruine tinten steeds populairder.

haar verven