INTERNATIONALE VROUWENDAG ZOETERMEER

8 Maart

INTERNATIONALE VROUWENDAG 2019

Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag organiseert op vrijdag 8 maart 2019 op het Stedelijk College voor alle vrouwen van Zoetermeer een evenement met het thema:

Thema 2019

Wij, de organisatoren van Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag, zijn ons er terdege van bewust wat een enorme morele en emotionele druk er op vrouwen rust. In onze eigen stad Zoetermeer, in eigen land en in de Wereld.

Daarom grijpen wij deze dag aan om onze krachten opnieuw te bundelen, vrouwen te informeren, te bemoedigen, te coachen, te stimuleren en te inspireren. Wij zeggen: "Verbeter de positie van vrouwen in Nederland".
Juist nu is het belangrijk om vrouwen ervan te laten doordringen hoe sterk zij zijn en hoe belangrijk hun rol steeds opnieuw is in de maatschappij en in de wereld.

Ook hier in Zoetermeer moeten wij, als volwaardig lid van deze wereld, samen sterk zijn en vooruit kunnen. Samen met de inwoners van Zoetermeer organiseert de Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag de viering van deze dag. In 2019 wordt dit evenement al 18 jaar in Zoetermeer georganiseerd. Wij blijven strijdbaar en geven het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld door.

Zoals ieder jaar worden diverse instanties die met het thema te maken hebben uitgenodigd om workshops, lezingen, discussies en – zo mogelijk - interactief toneel aan te bieden. Daarnaast is er een infomarkt van diverse organisaties en zijn er optredens op het podium. De Vrouwendag wordt, zoals altijd, naast een hele bruisende dag ook een leerzame en nuttige avond!

Lees hier al het laatste nieuws over de 'Heldinnen van Zoetermeer'.

 

Voor de informatiemarkt is de organisatie o.a. op zoek naar vrouwen / vrouwenorganisaties, die met dit thema te maken hebben en zonder commerciële bedoelingen een bijdrage willen leveren aan deze avond. Hiervoor zijn gratis tafels beschikbaar.

PROGRAMMA 2019 KORT OVERZICHT

harpmuziek
18.30 uur
Zaal open.
Podium

Harpmuziek door Emma Penningnieuwland.
19.30 uur - Podium
Opening door Ingeborg ter Laak, Coördinerend Wethouder Sociaal Domein en Wijkwethouder Oosterheem en De Leyens.
19.30-22.30 uur
- Aula en docentenkamer
Markt met informatie, hapjes en verwennerij.
19.45 uur - Podium
Huldiging Heldinnen van Zoetermeer.

20.00 uur - Podium
Optreden van Suzanne Sanders.
20.00 uur - Lokaal 1
Workshop: Dolphin
20.00 uur - Lokaal 2
Workshop: informatie volgt

20.30 uur - Podium
Optreden van Dansschool Devotion.
20.55 uur - Podium
Optreden van Mirjam van der Beek.
21.00 uur - Lokaal 1
Samenkomst Heldinnen van Zoetermeer
21.00 uur - Lokaal 2
Workshop: Beweging, muziek, dans

21.30 uur - Podium
DJ Sweetie.
22.00 uur - Podium
Optreden van Gitty Pregers.

23.00 uur - Afsluiting

PODIUM PROGRAMMA

18:45 uur: Zaal open.
Emma Penningnieuwland verwelkomt de gasten met harpmuziek. Zij is vijftien jaar oud en zit in de vierde klas van het tweetalig VWO op het Alfrink College. Sinds haar zevende is harp spelen haar grootste hobby. Zij volgt harplessen bij het CKC Zoetermeer.


Ingeborg ter Laak

19:30 uur: Opening.

De avond wordt officieel geopend door Ingeborg ter Laak, Wethouder van Sociaal domein Zorg en Welzijn. Wijkwethouder Oosterheem en De Leyens.


19:45 uur: Huldiging Heldinnen van Zoetermeer.

De Heldinnen van Zoetermeer 2019 worden gehuldigd door Wethouder Ingeborg ter Laak.


20:00 uur: Optreden van zangeres Suzanne Sanders.

Suzanne Sanders

Suzanne Sanders is een singer-songwriter uit Zoetermeer. Zij schrijft haar eigen liedjes en begeleidt zichzelf op akoestische gitaar en ukelele. De muziek die zij maakt is eigenzinnig en intiem. Mystieke droompop met melancholische thema’s en Keltische invloeden. Hierbij staat het vertellen van een verhaal voorop. Met haar unieke stemgeluid (vaak vergeleken met Joan Baez, Joni Mitchell en Kate Bush) weet ze metaforische teksten tot leven te brengen en je te betrekken tot haar wereld. Website


20:30 uur: Optreden van Dansschool Devotion

Dansschool Devotion

Dansschool Devotion is een leuke en gezellige dansschool met een groot lesaanbod voor verschillende leeftijden. Iedereen van alle leeftijden is van harte welkom, vanaf je eerste verjaardag kun je er dansen. Bij Devotion draait alles om plezier en creativiteit. De leerlingen krijgen goed les maar mogen ook hun eigen inbreng hebben. Tijdens de lessen wordt gewerkt aan creativiteit en interpretatie van de muziek. Leerlingen wordt de kans gegeven om te ervaren hoe het is om les te geven of een eigen choreografie te maken. Sommige leerlingen volgen nu een opleiding aan de dansacademie of een opleiding tot docent dans.
Website


20:55 uur: Optreden van zangeres Mirjam van der Beek

Mirjam van der Beek

Mirjam van der Beek-van Gelderen is werkzaam als zang-, muziek- en yogadocent. Zij is o.a. afgestudeerd als Vakspecialist Muziek in het Basisonderwijs en heeft de opleiding Adem, Stem en Boventonen tot stemdocent behaald in Antwerpen. Aan de Nederlandse Musical Ensemble Academie heeft zij de vooropleiding gedaan. Daarnaast voltooide zij de opleiding Teach Sing Kids waarbij de Estill Voice Training System methode wordt toegepast voor kinderen. Bij verschillende zangdocenten heeft zij privé-zangles gevolgd, in diverse koren gezongen en in verscheidene musicals (hoofd-)rollen vertolkt. Website


21:30 uur: DJ Sweetie.

DJ Sweetie

DJ Sweetie brengt de voeten van de vloer. Zij levert al een aantal jaren een geweldige bijdrage aan het podiumprogramma van de Internationale Vrouwendag Zoetermeer. Binnen enkele minuten krijgt zij de vrouwen op de vloer met haar opzwepende muziek. Het bijzondere aan deze vrouw is dat zij muziek maakt voor het goede doel. Alle verdiensten gaan naar een goed doel dat ieder jaar kan verschillen. Dit jaar gaat het naar Linita (mail Linita). Zij geeft ondersteunende en actief makende begeleiding. Verder organiseert zij activiteiten voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap of stoornis in het autistisch spectrum.


22:00 uur: Optreden van zangeres Gitty Pregers.

Gitty Pregers

Gitty Pregers heeft vele malen opgetreden in The Lion King en nu treedt zij op als De VIP.
Als een rode draad loopt muziek door het leven van Gitty Pregers heen. Van haar passie maakte zij haar beroep. Via amateurmusicals rolde ze de professionele wereld in. Bij het NME vond ze haar plek met professionele shows als Musicals in Concert en Musicals in Ahoy. Uiteindelijk kwam haar droom uit en heeft ze de mogelijkheid gehad te kunnen spelen in The Lion King in Nederland, Londen en Taiwan. Tijdens The Lion King Nederland is de damesgroep Charming, Proud & Gorgeous (CPG) ontstaan. Samen met Carolina Dijkhuizen en Peggy Sandaal maakt Gitty menig feest tot een muzikaal succes. Website

 

MARKT

Praktijk Ayla- Mariska Zandbergen

Ayla is een energetische natuurgeneeskundige praktijk. Mariska zal een korte Regenesis behandeling doen, waardoor de heldin in je weer wakker mag worden en je daardoor weer krachtiger door het leven kunt gaan
Website


Els Kadee

Als je jezelf goed spiritueel ontwikkelt ben je een heldin.
Website


Oriflame – Yvonne den Heijer

We geven make-uptips en gaan nagels lakken. De dames kunnen een kaartje invullen voor een kans op een gratis gezichtsbehandeling.
Website


Jong Perspectief - Vrijwilligersorganisatie

Ons team bestaat uit 6 vrouwen. Wij koppelen jongeren aan vrijwilligers, zodat de jongere voor een jaar lang een maatje heeft waar hij/zij leuke dingen mee kan doen om even uit de thuissituatie te zijn. De vrijwilligers zijn onze helden, want zonder hen zou ons project niet bestaan. De projectmedewerkers staan de vrijwilligers bij gedurende het jaar dat zij gekoppeld zijn.
Website


Stampin up - Karla en Monique

Deze avond gaan Karla en Monique met de dames een mooie kaart maken met betrekking tot het thema Heldinnen.


Piëzo – Sociaal Maatschappelijk

Wij zorgen ervoor dat iedere vrouw straalt.
Website


Zosamen – Welzijn organisatie

Wij van ZoSamen zijn er voor alle vrouwen die informatie kunnen gebruiken op het gebied van Mantelzorgondersteuning, cliëntondersteuning en het vervullen van een vrijwilligersfunctie.
Website
VIP voor vrijwilligers


Stiching Daily Diva - Empowering

Het verstrekken van informatie over het empoweren van vrouwen op het gebied van innerlijke en uiterlijke schoonheid. Denk hierbij aan coaching, lifestyle, fysieke en mentale bewustwording. **In elke vrouw schuilt een Heldin**
Website


Emilia Home hapjes – Turkse Catering

Turkse hapjes voor alle heldinnen.
Website


Roeting Art – Olga Roeting

Olga zal haar kunstwerken tentoonstellen.
Website


Linita – vakantie- en weekendbegeleiding

Linda zal informatie geven betreffende weekend- en vakantiebegeleiding van jongeren en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige handicap of stoornis in het autistisch spectrum
Website


Aafio Ritueel Begeleiding - Aafke Halma

Aafke Halma zal aanwezig zijn om informatie te geven betreffende rituele begeleiding.
Website


Pronk Creaties – Pronkstukken en creaties

Ook dit jaar kun je weer je eigen pronkstukje maken om mee naar huis te nemen.


Gilde Samenspraak

Onze organisatie koppelt anderstaligen aan Nederlandstalige taalmaatjes om te helpen met het leren van de Nederlandse taal en om de taalvaardigheid te verbeteren.
Website


Bibliotheek Zoetermeer

Dienstverlening Bibliotheek Zoetermeer; de bibliotheek maakt je rijker
Website


Jannie van Maldegem

Jannie geeft schrijfworkshops "Schrijven vanuit je hart". Op dinsdag 5, 12 en 19 maart om 13.30 uur kun je samen schrijven met Jannie in het Forumcafé "Vrouw zijn in Zoetermeer". Jannie wil haar passie over het schrijven overdragen op en delen met andere mensen. Via de pen met elkaar in contact komen. Zij wil mensen met elkaar verbinden. Wil je een nieuwsbrief ontvangen schrijf naar jannievanmaldegem@ziggo.nl, 079-3427370 of 06-37557355


Pastry’s by Sharon – taart enzo

Be your own hero en verwen je zelf met lekkere taartjes.
Website


Aziza

Aziza is er dit jaar ook weer bij met overheerlijke Marokkaanse hapjes.


De Broedplaats

De Broedplaats is een initiatief van de gemeente Zoetermeer om mensen te ondersteunen bij het opzetten van een bedrijf. Momenteel opereren er 2 projecten onder de vleugels van De Broedplaats: Coöperatie Zoete Kruimels en de parttime ondernemers. Op 8 maart is Broedplaats aanwezig met een Wellness gedeelte en een eettafel waar heerlijke Surinaamse hapjes te koop zullen zijn.
Website


 

WORKSHOPS

In twee klaslokalen worden vier workshops gegeven.

Inschrijven voor deze workshops kan vanaf 19:00 uur via intekenlijsten bij de informatietafel in de hal.


Klaslokaal 1 20:00 – 20:45 uur: Dolphin

Familie Opstelling, waarin vrouwen zichzelf als heldin kunnen neerzetten. Wat houdt hen tegen de heldin daadwerkelijk te leven en te zijn.

Wat als er geen achtergestelde positie is? Waarom de positie innemen als de achtergestelde? Wie gaat ons vertellen hoe, wat en waar wij moeten staan als wij het zelf niet willen? En hoe kunnen wij dat doorbreken? Daarmee bedoel ik niet dat er geen glazen plafond is voor ons als vrouwen, in tegendeel. Wat wel erg belangrijk is de innerlijke emancipatie. Wat is innerlijke emancipatie? Hoe bereiken we innerlijke emancipatie en is daar een grens voor opgesteld?

Er kunnen ca 18 vrouwen meedoen aan de workshop. Website

Klaslokaal 2 20:00 – 20:45 uur: Piëzo Vrouw in Actie

Tijdens de workshop “Vrouw in Actie” ga je aan de aan de slag om te ontdekken waar je talent ligt en wat je hiermee kan doen. Zo word je als Heldin in je kracht gezet. Piëzo Vrouw in Actie wordt gegeven door Loes van den Brand.


Klaslokaal 1: 21:00-21:45 uur: Heldinnen van Zoetermeer

Hier worden de Heldinnen, de vrouwen die de Heldinnen hebben aangemeld en belangstellende ontvangen door Marian en Wiljo. De Heldinnen van Zoetermeer ontvangen een oorkonde. De bedoeling is dat de aangevers en de Heldinnen gaan vertellen over hun ervaringen. De ene geeft aan hoe het komt dat zij vindt dat de ander een heldin is en wat het voor haar betekent en de ander geeft aan hoe het komt dat zij zoveel voor een ander betekent.

Klaslokaal 2: 21:00-21:45 uur: Praktijk voor Lichaamsgerichte Psychotherapie Saskia Stolwijk

In iedere vrouw schuilt een heldin! Veel vrouwen zijn zich hier niet bewust van en vertonen eerder de neiging zichzelf 'naar beneden te praten', dan zichzelf een schouderklopje te geven. Zelfs bij het krijgen van een compliment is ook het ontvangen hiervan soms lastig. We onderwaarderen en veroordelen onszelf, vinden onszelf niet 'de moeite waard ...''! Dat is er vaak van jongs af aan al ingeslopen, door de omgeving en de maatschappij waarin we zijn opgegroeid. En er is veel moed en vertrouwen nodig om voor onszelf te gaan staan. Het erkennen van wie we zijn, en het herkennen in elkaar kan helpen het vertrouwen in onszelf te laten groeien. In deze workshop wil ik hier aan bijdragen met lichtheid en plezier, en ons vrouwen laten ervaren dat wij allen heldinnen zijn!
In de workshop wordt gebruik gemaakt van muziek, dans en beweging, afgestemd op het thema Heldinnen van Zoetermeer en de mensen. Dit betekent laagdrempelig, met veel lichtheid en plezier!

Er kunnen ca 16 vrouwen meedoen aan de workshop. Website