INTERNATIONALE VROUWENDAG ZOETERMEER

8 Maart

INTERNATIONALE VROUWENDAG 2020

Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag organiseert op zondag 8 maart 2020 in het Beroepscollege Zoetermeer VMBO voor alle vrouwen van Zoetermeer een evenement met het thema:

Thema 2019

Wij, de organisatoren, van Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag Zoetermeer zijn ons terdege van bewust wat een enorme morele en emotionele druk er op vrouwen rust in onze stad Zoetermeer, in eigen land en in de wereld. Daarom grijpen wij deze dag aan om onze krachten opnieuw te bundelen. Onze leus: Verbeter de positie van de vrouw in Zoetermeer, Nederland, en overal ter Wereld.
De krachten die wij bezitten hoe gaan wij die versterken? Hierbij kijken wij zowel naar het versterken van onze mentale- als fysieke kwaliteiten, Bijvoorbeeld door middel van cursussen, ons ontwikkelen en voor onszelf opkomen. Wij gaan op zoek naar onze talenten, krachten en ambities. Daarom grijpen wij deze dag aan om onze krachten opnieuw te bundelen, vrouwen te informeren, te bemoedigen, te coachen, te stimuleren en te inspireren.
Juist nu is het belangrijk om vrouwen ervan te laten doordringen hoe sterk zij zijn en hoe belangrijk hun rol steeds opnieuw is in de maatschappij en in de wereld. Ook hier in Zoetermeer moeten wij, als volwaardig lid van deze wereld, samen sterk zijn en vooruit kunnen. Samen met de inwoners van Zoetermeer organiseert de Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag de viering van deze dag. In 2020 wordt dit Evenement al 20 jaar door deze Stichting in Zoetermeer georganiseerd. Daarom zetten wij ons met elkaar steeds opnieuw in! Wij blijven strijdbaar en geven het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld door. .

 

Voor de informatiemarkt is de organisatie o.a. op zoek naar vrouwen / vrouwenorganisaties, die met dit thema te maken hebben en zonder commerciële bedoelingen een bijdrage willen leveren aan deze avond. Hiervoor zijn gratis tafels beschikbaar.

PROGRAMMA 2020 KORT OVERZICHT

harpmuziek
18.30 uur
Zaal open.
19.00 uur - Podium

Harpmuziek door Emma Penningnieuwland.
19.30 uur - Podium
Opening door Opening door wethouder Jakobien Groeneveld.
19.30-22.30 uur - Aula en docentenkamer

Markt met informatie, hapjes en verwennerij.
19.40 uur - Podium
Dansschool Devotion

20.00 uur - Podium
Optreden van Tenny, zang.
20.00 uur - Lokaal 1
Workshop: Bodyvoicing Dance (Icatya Sedney).
20.00 uur - Lokaal 2
Workshop: Join our 45 minute Sri Sri Yoga Session with Brazilian musician and songwriter Fantine Thó.

20.15 uur - Podium
Optreden van Double U Dance & Intro.
20.20 uur - Podium
Optreden van The Dance Studio Ricardo Sibelo.
20.45 uur - Podium
Optreden van Zeevrouwenkoor C-Banket.

21.00 uur - Lokaal 1
Workshop: Beken je kleur (Carin Boot).
21.00 uur - Lokaal 2
Workshop: Van Droom naar Daad (Nazima Ramdin van NR Communicatie & Events).

21.05 uur - Podium
Optreden van Release Academy.
21.30 uur - Podium
Optreden van DJ Sweety.

22.00 uur - Podium
Optreden van Loïs Lane.

22.30 uur - Podium
Afsluiting, einde van het programma.

PODIUM PROGRAMMA

18:45 uur: Zaal open.
Emma Penningnieuwland verwelkomt de gasten met harpmuziek. Zij is zestien jaar oud en zit in de vijfde klas van het tweetalig VWO op het Alfrink College. Sinds haar zevende is harp spelen haar grootste hobby. Zij volgt harplessen bij het CKC Zoetermeer.


Jakobien Groeneveld

19:30 uur: Opening.

De avond wordt officieel geopend door Jakobien Groeneveld


19:40 uur: Optreden van Dansschool Devotion

Dansschool Devotion

Dansschool Devotion is een leuke en gezellige dansschool met een groot lesaanbod voor verschillende leeftijden. Je kunt bij ons al komen dansen vanaf je 1e verjaardag, maar ook oudere kinderen, tieners en volwassenen zijn van harte welkom. Bij Devotion draait alles om plezier en creativiteit!
Website


20:00 uur: Optreden van zangeres Tenny

Tenny

Zangeres Ten (Tenny Matla) is een ervaren zangeres die alle stijlen aankan en in verschillende bands verantwoordelijk is voor zowel de backing- als de leadvocals. Op dit moment treedt zij o.a. op als freelance zangeres en (lead)zangeres van de Texas bluesband Moody Sec en bracht onlangs haar tweede single Just a Bit of your Love uit.
In 1980 behaalde Tenny de derde plaats op het Nationaal Kinder Songfestival met het lied Amsterdam van Maggie MacNeal en speelde zij de hoofdrol in de Disney musical Sneeuwwitje. Verder heeft zij (zowel studio- als live) praktijkervaring opgedaan met o.a. Ton van der Kleij (Earth & Fire) en Shotgun Wedding (debuutband Anouk Teeuwe, jurylid The Voice of Holland).
Ook als zangcoach weet Tenny haar kennis en ervaring over te brengen op een enthousiaste en inspirerende wijze. Indien u op zoek bent naar een zangeres; zij is all-round inzetbaar, van intiem huiskamerconcert tot invalwerk bij grote concerten, van lead- tot backing vocal en van akoestisch tot versterkt in elk genre.
Website


20:15 uur: Optreden van DOUBLE U DANCE & INTRO (partner CKC & partners)

Double U

DOUBLE U DANCE & INTRO is een streetdance/hiphop dansschool met locaties in Den Haag en Zoetermeer. Clifton Veldwachter en Wiedija Hoffmann verzorgen danslessen voor kinderen en tieners.
De groep die komt optreden bestaat uit een mix van leerlingen die al langer dansen en leerlingen die minder lang dansen. Samen hebben ze hun krachten gebundeld om een leuke dansshow te verzorgen.
Website


20:20 uur: Optreden van The Dance Studio Ricardo Sibelo met liedjes uit de musical Our Love is Easy

The Dance Studio Ricardo Sibelo

5 vriendinnen komen elkaar na 50 jaar tegen en vertellen elkaar wat ze hebben meegemaakt in hun leven. Ze gaan samen op reis door de tijd en door middel van hun muzikaliteit, de liedjes en het dansen halen ze ook herinneringen op. In hun hart zijn ze nog steeds jong. Hun verhaal is avontuurlijk, ontroerend, herkenbaar en heel boeiend.
Website


20:45 uur: Optreden van Zeevrouwenkoor C-Banket.

Zeevrouwenkoor C-Banket

Zeevrouwenkoor C-Banket is nog een jong koor, opgericht in augustus 2017. C-Banket bestaat uit een groep vrolijke dames die het lied bezingen van hun zeemannen en de zee.
Website


21:05 uur: Optreden van Release Dance Academy.

Release Dance Academy

Burlesque dansen is een showstijl waarbij het draait om vrouwelijkheid. Paaldansen is fun, maar ook de perfecte totaal workout voor je lichaam. Release Dance Academy geeft een proefje van beide onderdelen.
Website


21:30 uur: DJ Sweetie.

DJ Sweetie

Al jaren is DJ Sweetie een graag geziene gast bij Internationale Vrouwendag. Zij weet als geen ander de stemming erin te krijgen als opwarmer voor onze hoofdact.


22:00 uur: Optreden van Loïs Lane.

Loïs Lane

We mogen trots zijn op Loïs Lane, de band bestaande uit de zusjes Klemann, die al zolang een bijzondere plaats inneemt binnen het Nederlandse popcircuit. Monique en Suzanne hebben altijd gekozen voor muziek die recht uit hun hart komt. Dat is de reden dat ze nog steeds vol meedoen in de Nederlandse live-scene. Hun discografie is zo gevarieerd dat Loïs Lane vrijwel op alle podia fantastisch tot haar recht komt! Geen wonder dat de charmante dames nog steeds veelgevraagd zijn als tape- of bandshow met een keuze uit verschillend repertoire: eigen repertoire / ABBA / Motown / Disco / of een Combinatie.
Website

MARKT

Maria Bernadina

Zij zorgt voor lekkere Antilliaanse hapjes. Muy rico!


Pastry's By Sharon

Taarten en gebak. Wie houdt er niet van?


Foto Booth

Laat hier een foto maken.


Oriflame

Zij verzorgen diverse workshops op gebied van beauty bij de dames thuis. Op 8 maart willen zij, net als vorig jaar, de dames een beetje verwennen door een make-over te geven en handverzorging aan te bieden.
Website


Saskia Sedney

Ontspanningsmassage en voetreflexologie.


Spiritueel Els Kadee

Zij vertelt de vrouwen op een spirituele manier hoe geëmancipeerd te zijn.
Website


Gilde SamenSpraak

Gilde SamenSpraak is een taal- en integratieproject. Nederlanders en anderstaligen worden in contact met elkaar gebracht om de Nederlandse taal en cultuur te leren. Hierdoor wordt het voor anderstaligen makkelijker om de inburgeringscursus te volgen en spreekangst te overwinnen. In het kort houdt Gilde SamenSpraak in dat het een ondersteuningsfunctie heeft bij het leren van de Nederlandse taal. Dat is goed voor de communicatie, de integratie en het functioneren binnen de Nederlandse maatschappij.


Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum. De deelnemers genieten van een drankje tussendoor en elkaars gezelschap en worden na afloop weer veilig thuisgebracht. Vier het leven inspireert en brengt mensen samen. Zij zorgen ervoor dat ouderen mee blijven doen en onderdeel blijven uitmaken van de maatschappij door samen te genieten van een middag of avond uit. Omdat zij hun activiteiten zo betaalbaar mogelijk willen houden, betalen de deelnemers slechts een deel van de werkelijke kosten. Voor o.a. de organisatie- en coördinatiekosten zijn zij afhankelijk van donaties. Wilt u weten hoe u Vier het Leven kunt steunen? Kom dan langs bij de kraam op 8 maart.
Website


Stichting Daily Diva

Het empoweren van Vrouwen op het gebied van uiterlijke en innerlijke schoonheid, talentontwikkeling en persoonlijke groei. Het stimuleren van een succesvolle carrière en onafhankelijkheid in de breedste zin des woord en uniciteit van de Vrouw.
Website


Stichting Jabezz

Kathleen Person is een inspirerende vrouw die graag met jongeren en vrouwen werkt maar ook inzetbaar is bij bedrijven en instellingen. Zij is blind maar heeft wel visie. Zij inspireert mensen om verder te zien dan een beperking of omstandigheden. Stichting Jabezz zet zich in voor jongeren en vrouwen.


Myrna Melfor

Zij zal kleine cadeautjes uitdelen.


Gita en Shalone

Zij laten u proeven van koffie/thee en cakejes


Rode Kruis

Rode Kruis Zoetermeer maakt deel uit van de Nederlandse Rode Kruis- vereniging. Het Rode Kruis is ontstaan uit het verlangen hulp te bieden, zonder onderscheid. Overal ter wereld handelt de organisatie volgens dezelfde zeven grondbeginselen. Rode Kruis Zoetermeer bestaat uit ongeveer 80 vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om anderen te helpen. Dat doen ze door het verlenen van eerste hulp bij evenementen, door het ondersteunen van telefooncirkels in samenwerking met Palet Welzijn en UVV en het geven van EHBO-cursussen. Het Rode Kruis helpt altijd, iedereen en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of te verzachten.


Stichting Piëzo

Stichting Piëzo is een sociaal maatschappelijke organisatie die mensen in de gelegenheid stelt om hun talenten en vaardigheden te ontdekken en verder te ontwikkelen. Vanavond kunnen vrouwen geïnformeerd worden over mogelijkheden binnen Piëzo om te ontwikkelen.
Website


The Dance Studio Ricardo Sibelo

Dansen is voor alle leeftijden. Iedereen is dan ook van harte welkom bij The Dance Studio Ricardo Sibelo. Leerlingen krijgen er persoonlijke aandacht en leren verantwoord dansen bij Ricardo en andere professionals, die hun beroep dagelijks op een hoog nationaal en internationaal niveau uitoefenen. Voor getalenteerde jongeren is dit een unieke kans om hun talenten op een adequate en verantwoordelijke wijze te ontwikkelen. Ricardo Sibelo stimuleert de leerlingen om het uiterste uit hun creatieve talenten te benutten, zodat zij zichzelf naar een onverwacht hoger niveau kunnen tillen.


Scentsy

Demonstratie van wax warmers en andere geurige producten van het merk Scentsy
Website


Pronkstukken & Creaties

Mini workshop bloemschikken. Zelf een klein bloemstukje maken.


Amber’s Exclusief Henna & Body Art

Een henna tattoo laten zetten? Het kan tijdens Internationale Vrouwendag. Wilt u dus ook zo'n prachtige henna versiering kom dan op 8 maart naar het Beroepscollege.


Sabitrie Oedairsdjsingh

Mini workshop sieraden maken.


Werkgroep ‘Poëzie Zoetermeer’

Bij de tafel van de Werkgroep ‘Poëzie Zoetermeer’, kunt u aanschuiven om uw persoonlijke gedicht te maken over het thema ‘Vrijheid’. Aase Akkersdijk en Ilse Boekestijn zitten klaar om u hierin te begeleiden.


Dansschool Devotion

Dansschool Devotion is een leuke en gezellige dansschool met een groot lesaanbod voor verschillende leeftijden. Meer info op 8 maart bij de dames van de dansschool.


Energetische natuurgeneeskundige praktijk

Een korte Regenesis behandeling waardoor de heldin in de vrouw weer wakker mag worden en daardoor weer krachtiger door het leven kan gaan.


Git & Sha – Lovely Gifts

Een cadeau geven en/ of krijgen is altijd leuk en als je daarbij ook nog een bijdrage levert aan het milieu en een eerlijkere arbeidsmarkt hoe mooi is dat?

 

WORKSHOPS

In twee klaslokalen worden vier workshops gegeven.

Inschrijven voor deze workshops kan vanaf 19:00 uur via intekenlijsten bij de informatietafel in de hal.


Klaslokaal 1, 20:00 – 20:45 uur: Bodyvoicing Dance (Icatya Sedney)

Bodyvoicing Dance is er voor de vrouw die ontspannen in haar lijf aanwezig wil zijn, verbinding met haar oerkracht wil voelen en zich wil verliezen in het samenspel van sierlijke bewegingen en vrije stemklanken.

Klaslokaal 2, 20:00 – 20:45 uur: 45 minute Sri Sri Yoga Sessie zittend op een stoel (Fantine Thó van Art of Living)

Come as you are. Planning to wear a beautiful outfit for the conference? Practicing Yoga will still be possible.In the session you will:

  • Learn about the power of the sound “Ohm” and how it can impact how we are perceiving and shaping our lives.
  • Experience one of the many breathing techniques to clear the mind, increase focus and creativity.
  • Practice gentle movements to release energetic blockage and restore vital flow in the body, go into deep relaxation.
  • Experience the value of meditation and enjoy the immediate benefits.

P.S. Workshop wordt in het Nederlands gegeven door Fantine Thó, member of the advising board of the International Association for Human Value’s youth leadership trainings and Art of Living Foundation member.


Klaslokaal 1, 21:00 - 21:45 uur: Beken je kleur (Carin Boot en Els Wildenberg van Iedereen een blije baan!)

Aan de hand van een aantal vragen en praktische oefeningen bepaal je jouw kleur: rood, groen, blauw of geel. Als je jouw kleur weet, dan begrijp je de keuzes die je maakt beter, kun je spelen met je persoonlijke communicatie en is samenwerken een stuk makkelijker.

Klaslokaal 2, 21:00 – 21:45 uur: Van Droom naar Daad (Nazima Ramdin van NR Communicatie & Events)

Heb jij ook van die dromen die je maar laat hangen omdat je vindt dat er nu geen mogelijkheden voor zijn? Wat houd je tegen om er gewoon in te duiken? Het gaat erom dat je die eerste stap zet, dat je in dat diepe springt en voorbereidingen treft. Dat jij en jij alleen verantwoordelijk bent voor je eigen succes, dat jijzelf bepaalt wat succes is. Jij kunt dit succes zelf creëren zowel in je werk als in je dagelijkse leven. Ontdek dat door te handelen vanuit je hart je een positieve verandering zult ervaren in jouzelf als persoon en in jouw organisatie. Ik geef je de juiste handvaten om in actie te komen.