INTERNATIONALE VROUWENDAG ZOETERMEER

Persberichten en -publicaties 2019/2020

Zoetermeer Actief


Persbericht 15 februari 2020

Opening Internationale Vrouwendag door Wethouder Jakobien Groeneveld

Op zondag 8 maart om 19.30 uur wordt het Evenement 8 maart Internationale Vrouwendag in het Beroeps College (voorheen Stedelijk college), geopend door Wethouder Jakobien Groeneveld, portefeuille: Groen, Openbare ruimte, Armoedebeleid, Jeugd, Afval/luchtkwaliteit en Wijkwethouder Buytenwegh.
Het thema van 2020 is “Vrijheid”.

Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag Zoetermeer organiseert dit evenement in samenwerking met de Gemeente Zoetermeer, Floravontuur Promotie Zoetermeer en Fonds 1818 voor vrouwen vanaf 16 jaar. Kaartverkoop aan de deur vanaf 18.45 uur, 5 euro inclusief een consumptie. Met Zoetermeerpas 2,50 euro inclusief een consumptie.

Als hoofdgast treedt op Lois Lane. Verder treden op: Dansschool Devotion, Tenny zangeres, Double U Dance & Intro CkC & Partners, The Dance Studio Ricardo Sibelo, Zeevrouwenkoor C-Banket, Release Dance Academy, DJ Sweetie Latin Deejay. Workshops: Bodyvoicing Dance (Icatya Sedne), Beken je kleur (Carin Boot), Droom naar Daad (Nazima Ramdin van NR Communicatie & Events). Ook zijn er vele tafels met activiteiten, informatie, multi culturele hapjes en nog veel meer.


Zoetermeer ActiefPersberichten 2018/2019

Artikelen in het Streekblad Zoetermeer en Zoetermeer Actief.


Heldinnen van Zoetermeer te zien in de Bibliotheek/Forum
2 maart 2019

Wethouder Ingeborg Ter Laak opende zaterdag 2 maart de expositie 'Heldinnen van Zoetermeer'. Zij sprak de heldinnen toe, noemde dat er altijd rolmodellen nodig zullen zijn. Zij vond het een goed initiatief dat het evenement Viering Internationale Vrouwendag op 8 maart jaarlijks plaatsvindt.

Na de toespraak las Antony Crama het gedicht 'Aletta Jacobs' voor, geschreven door Adriënne Paalvast en Lies Hoogland het gedicht 'Sterke vrouw'. Vervolgens werd aan de stamtafels met aanwezigen 'elfjes' geschreven onder leiding van Jannie van Maldegem.
De expositie is tot 15 maart te bezichtigen in de Bibliotheek/Forum.

Foto's gemaakt door Juliette Martens-Hein


HELDINNEN VAN ZOETERMEER

20 februari 2019

De 'Heldinnen van Zoetermeer', uitgeroepen door de vrouwen van Zoetermeer, zijn bekend. 9 Vrouwen zijn aangemeld voor deze titel. Op 8 maart om 19.45 uur zullen tijdens de Vrouwendag de heldinnen worden gehuldigd. Dan zal ook bekend worden gemaakt wie hen heeft opgegeven en waarom.

De heldinnen zijn:

Maria Jager

Jannie van Maldegem

Katleen Person

Marijke Wijgerinck

Ellie Ketting

Linda Seele

Marja Frericks

Mirjam van Bijnen

Rachel Ridderhuys


Zoetermeer – Oproep Gratis Deelname Infomarkt op 8 maart 2019 Internationale Vrouwendag

Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag, organisator van het evenement 8 maart Internationale Vrouwendag op vrijdag 8 maart 2019 in Zoetermeer, is al druk bezig met de voorbereidingen van dit evenement voor alle vrouwen. Als thema voor deze avond is gekozen: HELDINNEN VAN ZOETERMEER Hierbij wordt gedacht aan Heldinnen die vaak onzichtbaar zijn. Heldinnen, vrouwen die opkomen voor de vrouw en veel hebben betekend voor de vrouw van Zoetermeer.
Voor de informatiemarkt 2019 in het Stedelijk College, Van Doornenplantsoen 1, 2722 ZA is de Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag op zoek naar vrouwen, vrouwenorganisaties, burger initiatieven, wijkinitiatieven, buurtinitiatieven, vrijwilligers organisaties die, zonder commerciële bedoelingen, een bijdrage willen leveren aan de informatiemarkt in het Stedelijk College. Het moet wel met het thema te maken hebben. Gratis zijn er tafels beschikbaar. Info en aanmelding: info@vrouwendagzoetermeer.nl, 06-33401663.


Viering Internationale Vrouwendag
9 november 2018

2019

Het landelijke thema voor de viering van Internationale Vrouwendag op 8 maart 2019 is Heldinnen. De Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag Zoetermeer kiest voor de viering 2019 in Zoetermeer het thema: HELDINNEN VAN ZOETERMEER De viering is op vrijdag 8 maart 2019 in Het Stedelijk College Van Doornenplantsoen 1, 2722 ZA.

Heldinnen wie kent ze niet, bekende, minder bekende, zichtbaar, onzichtbaar, beroemd, populair, enz. Heldinnen die zijn opgekomen voor de rechten van de vrouw en veel hebben betekend voor de vrouw. Denk aan Aletta Jacobs van weleer en nu de Me Too beweging, die Internationaal heel wat teweeg heeft gebracht. Maar er zijn veel meer heldendaden. Zoetermeer heeft ook haar Heldinnen. Vrouwen van Zoetermeer die een heldendaad hebben verricht voor vrouwen van Zoetermeer. Ook zijn er vrouwen in Zoetermeer die een heldin zien in een andere vrouw van Zoetermeer.

Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag Zoetermeer zal op 8 maart 2019 onze heldinnen herdenken, eren, feliciteren, aanmoedigen en een stem geven. Dit gebeurt via het aanbieden van workshops en informatie. De stichting roept Heldinnen van Zoetermeer op om hun verhaal, ervaring op papier te zetten zodat deze kan worden gedeeld met andere vrouwen van Zoetermeer. Ben jij zo’n vrouw die aandacht heeft en geeft aan vrouwen die het nodig hebben? Ben jij zo een Heldin? Misschien weet je niet dat je een heldendaad hebt verricht maar de ander weet het wel dan roepen wij ook de ander op hun verhaal in te sturen. Wie is jouw Heldin? Onder de inzenders wordt het boek 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis verloot, waaruit men inspiratie kan opdoen. Er worden een aantal inzenders uitgenodigd om in de workshop HELDINNEN VAN ZOETERMEER hun verhaal te doen. Verder is het de bedoeling dat met de toestemming van de inzender het verhaal op de website of in de krant wordt geplaatst. Stuur je Heldinnen verhaal over vrouwen van Zoetermeer naar info@vrouwendagzoetermeer.nl”.

Wij, de organisatoren, van Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag Zoetermeer zijn ons terdege van bewust wat een enorme morele en emotionele druk er op vrouwen rust in onze stad Zoetermeer, in eigen land en in de wereld. Daarom grijpen wij deze dag aan om onze krachten opnieuw te bundelen. Onze leus: Verbeter de positie van de vrouw in Nederland en overal ter Wereld.

Foto vrij van rechten
Lies Hoogland PR
Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag
0653280606


Artikelen 2018/2019

artikel heldinnen Zoetermeer