INTERNATIONALE VROUWENDAG ZOETERMEER

Persberichten 2018/2019

Viering Internationale Vrouwendag
9 november 2018

2019

Het landelijke thema voor de viering van Internationale Vrouwendag op 8 maart 2019 is Heldinnen. De Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag Zoetermeer kiest voor de viering 2019 in Zoetermeer het thema: HELDINNEN VAN ZOETERMEER De viering is op vrijdag 8 maart 2019 in Het Stedelijk College Van Doornenplantsoen 1, 2722 ZA.

Heldinnen wie kent ze niet, bekende, minder bekende, zichtbaar, onzichtbaar, beroemd, populair, enz. Heldinnen die zijn opgekomen voor de rechten van de vrouw en veel hebben betekend voor de vrouw. Denk aan Aletta Jacobs van weleer en nu de Me Too beweging, die Internationaal heel wat teweeg heeft gebracht. Maar er zijn veel meer heldendaden. Zoetermeer heeft ook haar Heldinnen. Vrouwen van Zoetermeer die een heldendaad hebben verricht voor vrouwen van Zoetermeer. Ook zijn er vrouwen in Zoetermeer die een heldin zien in een andere vrouw van Zoetermeer.

Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag Zoetermeer zal op 8 maart 2019 onze heldinnen herdenken, eren, feliciteren, aanmoedigen en een stem geven. Dit gebeurt via het aanbieden van workshops en informatie. De stichting roept Heldinnen van Zoetermeer op om hun verhaal, ervaring op papier te zetten zodat deze kan worden gedeeld met andere vrouwen van Zoetermeer. Ben jij zo’n vrouw die aandacht heeft en geeft aan vrouwen die het nodig hebben? Ben jij zo een Heldin? Misschien weet je niet dat je een heldendaad hebt verricht maar de ander weet het wel dan roepen wij ook de ander op hun verhaal in te sturen. Wie is jouw Heldin? Onder de inzenders wordt het boek 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis verloot, waaruit men inspiratie kan opdoen. Er worden een aantal inzenders uitgenodigd om in de workshop HELDINNEN VAN ZOETERMEER hun verhaal te doen. Verder is het de bedoeling dat met de toestemming van de inzender het verhaal op de website of in de krant wordt geplaatst. Stuur je Heldinnen verhaal over vrouwen van Zoetermeer naar info@vrouwendagzoetermeer.nl”.

Wij, de organisatoren, van Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag Zoetermeer zijn ons terdege van bewust wat een enorme morele en emotionele druk er op vrouwen rust in onze stad Zoetermeer, in eigen land en in de wereld. Daarom grijpen wij deze dag aan om onze krachten opnieuw te bundelen. Onze leus: Verbeter de positie van de vrouw in Nederland en overal ter Wereld.

Foto vrij van rechten
Lies Hoogland PR
Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag
0653280606

Artikelen 2018/2019

artikel heldinnen Zoetermeer